Nóż Samura Harakiri Hakata jest idealnym narzędziem do precyzyjnego krojenia, siekania i szatkowania. Dzięki swojej konstrukcji i kształtowi, doskonale sprawdza się w pracy z mięsem, warzywami oraz owocami. Jego ostrze o długości 171 mm pozwala na dokładne cięcie, a lekka konstrukcja zapewnia wygodę i kontrolę podczas pracy. Jest to nóż, który szczególnie nadaje się do zadań wymagających precyzji, takich jak krojenie cienkich plastrów mięsa, siekanie ziół, czy przygotowywanie składników do sałatek i dań wymagających drobnych cięć.
Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
•
Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
• Używaj noży
kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane
uszkadzają krawędź tnącą noża).
• Nie używaj noży do rozdrabniania produktu
i nie tnij produktów mrożonych.
• Nie używaj noży do krojenia produktów
kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
• Nie pozostawiaj noży
w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał
(może zardzewieć) i ostrość noża;
• Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy
użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
• Noże trzymaj w
specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że
ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
• Zalecamy regularne
ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu
ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie
15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
• Nie zalecamy
mycia noży w zmywarce do naczyń.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie
Stal klingi: | AUS-8 |
Długość całkowita: | 292 mm |
Długość klingi: | 171 mm |
Waga: | 125 g |
Rękojeść: | ABS |
Pochwa: | Nie |