Moka Pot zawsze wyznaczał nowe standardy. Innowacja, która uczyniła espresso dostępnym dla każdego. Przystępna cena, szybkość i łatwość. Nie potrzeba żadnego wymyślnego sprzętu. Tylko dzbanek i fusy. New Standard Moka Pot pozwala zaparzyć około 300ml mocnego espresso – wystarczająco na sześć porcji 50 ml.
Zreinterpretowany z myślą o tym dziedzictwie, New Standard Moka Pot wprowadza nowe materiały do ponadczasowego klasyka. Wykonany z trwałej, niekorodującej stali nierdzewnej i komponentów PCR (z recyklingu poużytkowego), New Standard Moka Pot firmy MiiR jest zbudowany tak, aby każda filiżanka kawy miała bardziej odpowiedzialny ślad węglowy.
90 lat dziedzictwa, poznaj kolejne 90 lat espresso.
Pielęgnacja
Prawidłowa pielęgnacja i czyszczenie New Standard Moka Pot zapewnią długą żywotność i spójny smak.
Używaj tylko niskiej lub średniej temperatury.
Nie podgrzewaj Moka Pot, gdy dolna komora jest pusta.
Nie dopuść, aby płomień gazu lub palnik elektryczny wystawał poza uchwyt kawiarki.
Po zaparzeniu kawiarka będzie gorąca! Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed czyszczeniem.
Wylej resztki kawy z górnej części.
Odkręć górną część od podstawy i wyjmij lejek.
Wyrzuć fusy do kompostu lub kosza na śmieci, mocno uderzając bokiem lejka o krawędź kosza.
Wyjmij silikonową uszczelkę i perforowany dysk z górnej części.
Delikatnie umyj wszystkie elementy ciepłą wodą z mydłem i pozostaw do wyschnięcia oddzielnie przed ponownym złożeniem.
Jeśli wolisz, osusz górną część i podstawę miękką szmatką lub ściereczką, aby uniknąć plam wodnych.
Mycie ręczne zapewni długowieczność produktu. Lejek i uszczelkę należy myć ręcznie.
UWAGA: Zachowaj ostrożność w przypadku gorących płynów i trzymaj poza zasięgiem dzieci. Ryzyko zadławienia, może zawierać małe części nieodpowiednie dla dzieci poniżej 3 roku życia.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie